Självservice

Bra kundservice är att göra det enkelt för kunden att skapa goda förutsättningar för självservice. Förmågan att placera rätt ärende i rätt servicekanal och erbjuda enhetlig information både internt och externt är viktiga delar på vägen till framgång. Releasy erbjuder en kostnadseffektiv metod som innehåller precis det och mer därtill.

Genom smart och effektiv självservice kan vi avsevärt minska antalet ärenden till kundservice. Vårt webbaserade självservicesystem fångar upp de enkla frågorna långt innan kunden hinner ringa till kundservice och belasta serviceagenterna. Med över 30 års erfarenhet av kundservice har vi på Releasy stor förståelse för dess svårigheter. Vi vet att varje verksamhet har olika behov och här ger Humanys skalbara lösning oss möjlighet att erbjuda det bästa upplägget för just er. Idag föredrar 72% att söka information online framför telefon och e-post. Med vårt självservicesystem möter vi dessa kunder med en positiv upplevelse.

Vad vill vi uppnå med vårt webbaserade självservicesystem?

Vi på Releasy vill hjälpa dig att nå dina mål. Vi vill göra det enkelt för dina kunder genom att förbättra first-call resolution, öka kvaliteten i svaren och minska handläggningstiderna. Att det användarvänliga gränssnittet också hjälper dig att förkorta upplärningstiden av ny personal ser vi som en fin bonus. Målet med självservice är att:

  • Minska antalet enklare och vanligt förekommande frågor till kundtjänsten.
  • Ge kundservice bra verktyg för minskade ärendehanteringstider och ökad first-call-resolution.
  • Öka försäljning med automatiskt besvarade frågor under köpprocessen.
  • Vid behov erbjuda personlig säljsupport för att säkerställa kundens köp.
  • Kommunicera enhetligt med dina kunder i alla servicekanaler.
  • Analysera dina kunders frågor och förbättra ditt innehåll.
  • Öka kundnöjdheten.
självservice-2

Självservice: Enkelt för dig - Enkelt för kunderna

Innehållet i självservicesystemet är enkelt att administrera. Systemet är i stora drag en integrerad kunskapsdatabas med kanalstyrning och kraftiga analysverktyg som ger dig fullständig kontroll över allt innehåll. På det stora hela kan arbetet med självservice se ut så här:

  • Längst fram står serviceagenten. Hjälten eller hjältinnan som dagligen möter kunder och besökare på webben, i telefon, via e-post eller chatt. Serviceagenten har tillgång till vår interna serviceportal som automatiskt anpassas efter vilka frågor som ställs.
  • I bakgrunden sitter redaktören som äger innehållet och uppdaterar allt material. Rollen är att underhålla kunskapsbanken och därmed ge serviceagenten ett effektivt verktyg i sin kontakt med kunden. Det enkla och användarvänliga gränssnittet gör att redaktören kan fokusera på innehållet istället för tekniken.
  • De inbyggda analysverktygen ger beslutsfattaren tillgång till en stor mängd information för analys. Det här är viktigt då ett bra underlag betyder allt när viktiga beslut ska tas. Vi erbjuder statistik som ger full insyn i era kunders beteende och hjälper beslutsfattaren ta rätt beslut.

 

självservice-3

Tekniken bakom självservice

Implementering av självservice sker på våra kunders hemsidor. Tekniken är molnbaserad och enkel att implementera och uppföljning, drift och teknisk support ingår alltid som en del av integreringen. Ett dynamiskt standardgränssnitt erbjuder mobilanpassning, enkel styling och möjligheten att göra innehållet personligt. Självklart är systemet även anpassat för SEO.

Kontakta oss idag för en demo!

självservice-4

“Bra bemötande, aktiva ledare, trevliga agenter. Det finns ett bra driv och en vilja att förbättra verksamheten.”

– Jonas Rhudin, Förvaltningsledare, Trafikförvaltningen

Kontakta-oss-releasy

Kontakta oss!

Vill du veta mer om oss eller komma i kontakt? Vänligen fyll i formuläret nedan. Gäller ditt ärende jobbansökan eller jobbförfrågan vänligen gå till karriär >>