Från telefonförsäljare till Platschef

Gabriel Henriks är en trygg ledare med gedigen erfarenhet inom kundservice, ledarskap och planering. I rollen som platschef ansvarar Gabriel för att säkerställa en hållbar organisation med trivsel bland medarbetare, ekonomisk lönsamhet och hög leveranssäkerhet mot våra kunder.

Hur hamnade du på Releasy?
Jag startade min karriär som telefonförsäljare på Releasy. Som nybliven 18-åring och skoltrött, insåg jag trots allt att försäljning var någonting som var viktigt att kunna. Jag hade till en början inte tänkt göra karriär inom det, men växte in i rollen med hjälp av Releasys coacher och började trivas allt mer. Ju mer jag lärde mig, desto roligare blev det och min försäljning ökade.

Detta gjorde att jag en dag fick frågan om att bli teamledare och då var Business Manager ett naturligt nästa steg. Min utvecklingskurva inom Releasy har gått väldigt snabbt och idag är jag platschef  i Borlänge. Allt inom loppet av några år och med endast gymnasieutbildning i bagaget.


Varför tycker du att man ska jobba på Releasy?
Lärdomarna från att arbeta på Releasy är ovärderliga i kommande arbetsliv. De flesta väljer att jobba här några år och sedan gå vidare. Men vill man göra karriär så är det få branscher där du kan göra det på så kort tid utan eftergymnasial utbildning.

På Releasy är det personlighet och attityd som är viktigare än utbildning och ålder. För mig är det de viktigaste med att jobba här och något som jag upplever som sällsynt inom företagsvärlden. Det är också högt i tak, snabba puckar, en snabbrörlig bransch och en otrolig rolig arbetsplats!

Gabriel-henriks

Gabriel Henriks

Platschef. Releasy

Som medarbetare på Releasy arbetar man med stora välkända varumärken:

Ansvarar för ett helt team på Releasy och är företagets ansikte utåt

Linnea Andersson arbetar som teamledare på Releasy, en tjänst som innebär direkt personalansvar och att se till att hennes team levererar mot uppsatta mål. 

Hur hamnade du på Releasy?
Jag började på Releasy inom rollen som kundtjänstmedarbetare, vilket var en roll som jag fick efter ha ansökt tjänsten via ett tips från en släkting. När jag hade etablerat mig i rollen som kundtjänstmedarbetare, uppvisat intresse och kompetens för ytterligare utmaningar, blev jag erbjuden ett utökat ansvar. Ansvaret innebar att ta hand om en utbildningsgrupp.  Jag fick även förfrågan om att bli företagets ansikte utåt, vilket jag tackade ja till. Idag finns jag med i mycket av Releasy’s reklam- och marknadsmaterial.

Vad är din nuvarande roll på Releasy?
Idag har jag blivit befordrad till teamledare, vilket innebär att jag ansvarar för ett helt team här på Releasy. Har personalansvar och ansvarar för att just mitt team levererar på de målen vi har.

Hur ser en vanlig dag ut?
Som teamledare har jag en ledande roll som innebär att ta initiativ och beslut som leder till att mitt team når nya höjder. Jag arbetar målinriktad med hela teamet, analyserar och rapporterar våra resultat. Varje dag handlar om att få teamet att prestera bättre än gårdagen.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är att få träffa mina trevliga kollegor på jobbet, men också att få hjälpa kunderna och känna att jag bidrar till ett trevligt kundbemötande.

Kan du berätta om någon speciell händelse som du minns lite extra?
Varje morgon ställer alltid en av mina kollegor sin väska bredvid datorn och snubblar på den. Det får mig att starta dagen med ett skratt!

Linnea Andersson

Linnea Andersson

Teamledare. Releasy
Medarbetarberattelser-releasy-citat

“Lyhörda och agerar snabbt på förändring vilket är viktigt för oss.”

– Markus Huttu, Halebop, Customer Care Manager

Vann titeln som årets medarbetare i  kundtjänst

Fredrik Norrby är ett stjärnskott inom kundservice.

Vad för roll har du på Releasy?
Jag jobbar som kundtjänstmedarbetare där jag svarar på samtal, mejl och brev från kunder. Jag är även ansvarsperson för post och arkivering för SL, där jag hjälper till och ansvarar för rutiner och de ärenden som är relaterade till mitt ansvarsområde.

Hur ser en vanlig dag ut?
Den ena dagen är inte den andra lik, och det finns alltid något nytt man kan lära sig. Varje dag bjuder på nya utmaningar och möjligheter.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Jag trivs med mitt jobb och mina kollegor. När man har en dålig dag finns kollegorna där för att stötta och hjälpa en när man behöver. Den tryggheten, gemenskapen man har på jobbet och de varierande uppgifter man ställs inför som man hjälper kunderna med, gör att jag ser fram emot nästa arbetsdag.

 

Kan du berätta om någon speciell händelse som du minns lite extra?
Under sommarfesten delades det ut priser till olika medarbetare för deras insatser och prestationer. När mitt namn lästes upp för priset årets kundtjänstmedarbetare, blev jag chockad men samtidigt väldigt stolt. Det var med stor glädje som jag tog emot priset, och jag har mina underbara kollegor att tacka för detta.

 

Fredrik Norrby

Fredrik Norrby

Årets medarbetare. Releasy

“Kollegorna är det bästa med Releasy”

Gabriella Söderholm arbetar idag som Senior Agent på Releasy. Hon hamnade på Releasy för knappt 1 år sedan via ett bemanningsföretag. På frågan vad hon anser är det bästa med Releasy svarar hon med ett leende:

– För mig är det absolut kollegorna, vi har ett väldigt bra samarbete och kommer väl överens med varandra, vilket är viktigt för att trivas att man ska trivas på jobbet.

Att utvecklas och göra karriär med bara gymnasieutbildning

Johan Danielsson sökte sig till Releasy i maj 2016 efter att ha sett en annons i lokaltidningen.

– Jag kommer ihåg att jag fick jobbet i perfekt tajming och att allt klaffade rent tidsmässigt, berättar Johan.

Vidare berättar Johan att han började sin resa inom Releasy som Agent och att han redan efter 1 år blev produktspecialist. Därefter har utveckling inom företaget bara fortsatt.

– Jag hann precis bli Senior Agent, innan jag blev Team Leader, vilket är den roll som jag har idag. Mina bästa tips till andra som vill utvecklas och göra karriär är att drivas av en stark vilja. Var målmedveten och ge dig anamma på att nå dit du vill. Ge dig inte. Med vilja kommer man väldigt långt. Sedan behövs även disciplin, säger Johan.

Johan tycker att Releasy är ett bra exempel på ett företag som tror och tar hand om sina anställda.

– Min utveckling på Releasy har gått väldigt snabbt, och det bara med en gymnasieutbildning i bagaget. Här vill man att medarbetare ska klättra och utvecklas. Man tror på den kompetens som finns i företaget, berättar Johan.

Avslutningsvis tillägger Johan.

– Det bästa med rollerna som jag har haft inom Releasy är att arbetsuppgifterna har varit väldigt varierande, oavsett nivå. Varje dag har varit unik. Sedan har jag fått möjligheten att träffa väldigt många olika människor via olika kommunikationskanaler (telefon, mail, chatt, sociala medier), kollegor och idag träffar jag även våra uppdragsgivare, vilket är väldigt är lärorikt och ger stimulans.

Johan Danielsson

Johan Danielsson

Teamledare. Releasy

Bli social med oss!