Här är platschefen Emmas framgångsrecept

Att vara lyhörd, rak och kommunikativ, flexibel och ansvarstagande är kvaliteter som utmärker en bra ledare, det menar Emma Sjökvist, nytillträdd platschef vid Boråskontoret. Emma har jobbat på Releasy i mer än sex år och haft roller som Business Manager och affärs- och verksamhetsutvecklare.

Många tror kanske att en chefsroll endast innebär ett starkt driv, affärstänk och höga målsättningar.

– För mig är alla dessa kvaliteter självklart viktiga för ett bra ledarskap. Men för mig är det minst lika viktigt att även se personen bakom yrkesrollen. Att som chef vilja och veta hur man ska arbeta för att sina kollegor ska nå sina arbetsmässiga och personliga mål, säger Emma Sjöqvist.

Fira framgångar och ta lärdom av misslyckanden

För att utvecklas krävs det att man ibland stöter på farthinder och tar lärdom från det.

– Hos oss på Releasy vill vi att du ska känna dig trygg i din roll, bekväm med att ta egna initiativ och hitta nya effektiva arbetssätt. Då är det viktigt att du känner att stödet finns från chefer och kollegor, oavsett vilken roll du har och hur resultatet blir i slutändan. Det är A och O.

Emma tar med sig många lärdomar från sitt tidigare arbetsliv inom servicebranschen och kan skriva under på hur viktigt det är med bra ledarskap och en trygg arbetsmiljö.

–  Det som utmärker kontoret i Borås är lokalerna och alla underbara kollegor, helt klart. På kontoret värderar vi varandra högt och umgås gärna på och efter jobbet. Under sommarhalvåret sluter vi ofta upp på vår fina takterrass för att grilla och njuta av varandras sällskap. Vi har en familjär stämning och högt i tak och ser alltid fram emot att lära känna nya härliga kollegor!

Emmas avslutande tips till dig som vill ha en liknande karriär

– Du måste vilja jobba hårt med något du själv tycker är roligt, utmana dig själv, genom att ta dig an saker du känner osäker på och våga misslyckas, kom ihåg att skratta mycket på vägen, och som chef måste du våga bygga team som är annorlunda och utmanar varandra till det positiva!