Den höjdrädda fallskärmshopparen tar klivet uppåt

När Emma Sjöqvist började på Releasy 2016 hade hon redan arbetat inom kundservice i över tio år, som allt från kommunikatör, teamledare, senior teamledare och business manager. Men på Releasy i Borås fick hon möjlighet att växa ytterligare. Efter att ha arbetat som affärs- och verksamhetsutvecklare har hon nu axlat ansvaret som platschef för de 250 medarbetarna på siten i Borås.

”Det känns otroligt roligt och utmanade. Jag kommer ha fokus på tillväxt med fler uppdrag och medarbetare under de kommande åren. Men nyckeln till det är alla medarbetare, och för mig är det viktigt att kunna ge både ansvar och mandat”, säger Emma Sjöqvist.

Trots de höga affärsmålen och kraven från uppdragsgivarna är Emma trygg i ledarrollen.

”Jag har varit ledare i den här branschen i 18 år. Jag vill leda genom att engagera människor, genom att sätta mig in i andras perspektiv. Det är inte mig som platschef det handlar om – det är tillsammans vi lyckas med det vi ska uppnå”, berättar Emma.

Emma är född och uppvuxen i Borås och bor i dag i området Trandared tillsammans med sina tre barn, tre, åtta och tolv år gamla. Man kan tro att dygnets timmar knappt räcker till, men Emma lyckas kombinera både arbete och familj med en minst sagt aktiv fritid.

”Jag tycker mycket om att träna, promenera och vara utomhus. Och resa! Framför allt tycker jag det är viktigt att utmana mig själv både på arbetet och fritiden. Jag känner att jag växer när jag utmanar mina rädslor. Jag är både höjd- och flygrädd, men utmanar mig genom att jag hoppar fallskärm. Det ger självförtroendet en boost, som att jag klarar allting!”

Efter åren hos en större konkurrent inom kundservice tog hon för sex och ett halvt år sen klivet över till Releasy. Och hon kände direkt att det var en speciell arbetsplats.

”Det var tydligt från början att Releasy verkligen är ett familjärt företag. Det är lätt att komma i kontakt med alla delar här, det finns möjlighet att utvecklas och göra karriär. Det är verkligen en fantastisk arbetsplats här i Borås. Vilket är viktigt, man spenderar ju nästan mer tid här än hemma. Men vi pratar och skrattar mycket ihop, och jag kommer lägga stort fokus på att göra vardagen både enklare och roligare för medarbetarna här. Vi ska bli ännu bättre på att bygga gemenskap och fira framgångar!”