Releasy x Student Expat

Att det kan vara utmanande att kombinera studier med arbete för att få ihop det ekonomiskt är ingen hemlighet. Det kan bli än mer utmanande om man drömmer om att studera utomlands. Därför är vi glada att kunna presentera vårt nya samarbete med företaget Student Expat som jobbar med att hjälpa svenska studenter med just denna utmaning.

Gabriel Frendberg, som är en av grundarna till Student Expat, är en av de som är med och bidrar till att svenska studenter kan lyckas med att kombinera sina studier med jobb i Spanien.

– Vi startade för fem år sedan och hjälper studenter som vill plugga spanska runt om i Spanien, men med fokus på Barcelona. Vi hjälper studenter från Sverige, helt kostnadsfritt. Vi är istället sponsrade av skolorna runt om i Barcelona. Jag var själv tidigare sälj-och marknadschef på en språkskola här i Barcelona, så jag har hjälpt hundratals svenskar med plugg och med CSN-biten, som kan vara rätt krånglig.

Men det är inte alla som vill belåna sig för att kunna studera. Och det är just här som Student Expat kliver in.

– Vi svenskar har det ju rätt bra. Att kunna få studiemedel via csn för spanskastudier utomlands är ju något helt unikt – i hela världen. Men alla kanske inte vill ta massa studielån. Andra kanske inte vill jobba heltid, utan hellre vill kunna bättra på sin spanska samtidigt när man bor här. Men att kunna kombinera studier med jobb utomlands är ju nästintill omöjligt. Därför är vi på Student Expat supertaggade på vårt nya samarbete med Releasy, där vi tillsammans kan erbjuda just det – en kombination av halvtidsjobb på Releasy och spanskastudier med fullt csn-stöd.