Releasy bjuder in till streamad esport-turnering i november

Hälsofrukost, brännbollsturnering och vandringstur – hos Releasy står gemenskapen i fokus och roliga aktiviteter för medarbetarna lanseras med jämna mellanrum. 6 november bjuder företagets onboarder Isak Forsberg, 22, in till ett livestreamat gamingevent.
– Vi i Borås utmanar kontoren i Borlänge och Barcelona och alla är välkomna att följa tävlingen, säger han.

När du ringer till många av landets mest välkända varumärken hamnar du hos Releasy. Det är en av Sveriges ledande aktörer inom outsourcing av kundservice och här sitter gemenskapen och den fantastiska kulturen i väggarna. Det var precis detta som Isak Forsberg, 22, fick höra när hans farbror tipsade om en tjänst i företaget för 2,5 år sedan.

– Min farbror jobbade själv hos Releasy och jag trodde att han bara försökte locka dit mig med fina ord, men jag ville ändå ge det en chans. Det tog inte lång tid innan jag märkte att det han berättat verkligen stämde, säger Isak.

Kontor i Sverige och Spanien

1 600 medarbetare jobbar hos Releasy som har sex kontor i Sverige och två i Barcelona. Isak inledde sin karriär på kontoret i Borås och berättar att han alltid har varit en social person, men att han var väldigt blyg i början av sin karriär. – Jag pluggade till murare och kakelsättare men kände inte att det var rätt för mig, så Releasy blev mitt första jobb. Jag lyckades övervinna min blyghet med hjälp av otroligt stöttande chefer och peppande medarbetare och i dag håller jag utbildningar helt utan problem.

I rollen som onboarder ansvarar Isak för de nya medarbetarnas introduktion till företaget. Under deras tre första månader som anställda stöttar han dem, håller utbildningar och samtal och ser till att alla trivs på kontoret. Det är Isak som har anordnat den stora esport-turneringen som går av stapeln den 6:e november.

Aktiviteter som passar medarbetarna
– Vi lanserar ofta roliga aktiviteter för våra medarbetare, syftet är att man ska få chansen att hänga med de man kanske inte pratar med så ofta. Vi har tidigare haft hälsomånader med frukost varje dag och andra hälsofrämjande aktiviteter på kontoret, vi har ordnat turneringar och andra aktiviteter som passar de flesta på kontoret, men nu är det dags för något lite mer nischat.

Intresset för gamingtävlingen var större än vad Isak vågat hoppas på och de som inte aktivt vill delta kan följa evenemanget via Releasys youtubekanal. 32 personer har anmält sig och Releasykontoret i Borås utmanar sina kollegor på kontoren i Borlänge och Barcelona för att se vilka får stoltsera med vandringspokalen.
– Att vi spelar mot varandra är också för att vi ska lära känna varandra mer och komma ihåg att vi är en del av ett och samma fantastiska företag. Men självklart hoppas jag på att pokalen landar i Borås!