Vill du bli en ledare? Inspireras av Mattias!

Är du en driven person som gillar att ta ansvar och vill leda andra? Här är kanske inspirationen du behöver för att ta nästa steg i karriären. Mattias Liljenkvist är 37 år och arbetar som Business Manager på Releasy sedan två och ett halvt år tillbaka. Läs om hur han blev framgångsrik ledare, utan högskole- eller universitetsexamen, och vilka egenskaper han själv värderar hos en ledare.

Mattias har arbetat med försäljning i stort sett hela livet. Han inledde sitt arbetsliv inom retail och elektronikbranschen för att därefter gå över till B2B försäljning. För 10 år sedan påbörjade han sin ledarkarriär som tagit honom till rollen som Business Manager på Releasy.

– Det började med att jag tog på mig en del ansvarsposter när jag arbetade inom retail. Efter en tid blev jag driftledare på varuhuset jag arbetade på vilket ledde till ett jobb som distriktschef och det var där jag var innan jag började på Releasy, säger Mattias.

Ledaregenskaperna fann Mattias redan under värnplikten.

– Mitt driv att bli en ledare började långt tillbaka under värnplikten där jag var gruppbefäl. Jag fick chansen att agera som en ledare och tyckte om det. Därefter har jag tagit med mig det intresset. När man kämpar för någonting och är driven fångas det till slut upp av olika arbetsgivare, säger han.

Viktigt att vara redo för rollen
Mattias berättar att han alltid känt att praktiska kunskaper är viktigast inledningsvis. Detta har gjort att han ägnat en stor del av sin fritid till att gå på flera olika kurser.

– Jag tror att det är viktigt att man ger sig på det man själv känner sig redo för och inte jagar titlar som jag gjort tidigare i livet. Jag har därför valt att gå kurser inom exempelvis HR på fritiden. Eftersom jag arbetat med personalansvar har det varit viktigt för mig att förstå arbetsrätt för att kunna nyttja det i arbetet.

Att söka sig till Releasy kändes som ett naturligt steg i karriären när Mattias för tre år sedan såg annonsen för rollen som Business Manager.

– Jag ville utvecklas som ledare och när jag såg beskrivningen av rollen kände jag att det nog skulle passa mig. Det var en gedigen rekryteringsprocess med flera moment som övertygade mig ännu mer om att tjänsten var rätt och till slut fick jag den.

Idag har Mattias både personal- och resultatansvar i sin roll som Business Manager och värnar starkt om sin personal.

– Det har varit en intensiv resa men eftersom jag ständigt varit trygg i mitt ledarskap har jag kunnat formats och utvecklats snabb tack vare det. Vi behöver ständigt utvecklas genom coaching och tydligt kommunicera syftet med varför mätvärdena är viktiga.

Så är en bra ledare enligt Mattias

Kommunikation: Det är viktigt att ha transparens så långt det går, att man strategiskt och affärsmässigt ger ut information så fort som möjligt oavsett om det gäller resultat eller framtidsplaner.

Individuell plan för varje medarbetare: Om du vill få en verksamhet att växa behöver du utveckla dina medarbetare. Därför är det viktigt att ha en plan för varje individuell person på kort och lång sikt.

Ha inte för bråttom: Ibland kan man behöva prova en ny taktik, låt det ta lite tid för att du ska kunna följa upp arbetssättet. Utvärdera sedan och gå vidare. Många vill dessutom arbeta brett och det är bra men se till att slutföra uppgifter och göra det med kvalitet, för många bollar i luften orkar ingen.