Harr

Så fick Harry drömrollen – med bara en gymnasieutbildning!

År 2013 började Harry Chichon sin resa på Releasy som kundtjänstmedarbetare. Sedan dess har han varit Teamleader och därefter Onboarder som hjälpte nyanställda att komma igång. Till sist hamnade Harry på marknadsavdelningen där han arbetar idag. Här får du läsa om Harrys utvecklande resa som innefattar toppar och dalar till att han idag känner fredagskänsla varje dag på jobbet. 

När Harry var 24 år gammal började han arbeta som kundtjänstmedarbetare på Releasy i Borås. Han hade arbetat inom kundtjänst tidigare men ville testa att byta miljö och hamnade då på det nyöppnade kontoret i Borås.

– Att börja som kundtjänstmedarbetare var tufft eftersom det var mycket information att ta in om de olika kunderna. Jag kände ändå alltid att jag hade ett skyddsnät i form av mina kollegor och chefer dit jag kunde vända mig om jag hade några funderingar.

Möjlighet att växa
Företaget Releasy vill ta vara på talanger som visar goda resultat, framåtanda och stor vilja. Harry var en medarbetare som visade just dessa tre egenskaper, därav blev han befordrad till gruppchef – en roll som bolaget kallar för Teamleader.

– Som Teamleader ansvarade jag för en grupp kundtjänstmedarbetare. Det omfattade både personal-, leverans- och uppföljningsansvar.

Med en solid erfarenhet inom kundservice och av företaget, fortsatte Harry att klättra och göra karriär inom bolaget och blev erbjuden rollen som Onboarder.

– Rollen som Onboarder tilltalade mig mer och jag trivdes väldigt bra. Som Onboarder ansvarade jag för att nya kundtjänstmedarbetare och teamledare skulle komma in i arbetet på bästa sätt.

Så fick Harry drömrollen
I början av 2022 fick han dock chansen på drömrollen. Harry studerade grafisk formgivning på gymnasiet där han blev tilldelad ett stipendium för sitt arbete. Sedan dess har han haft design som hobby men inte tagit steget att börja arbeta med det.

När marknadschefen på Releasy blev föräldraledig sökte de en vikarie att fylla platsen. CCO:n som även är tillförordnad platschef i Borås fick då nys om att Harry var skarp på det området. Harry blev därefter tillfrågad om han var intresserad av vikariatet.

– Jag kunde inte ta in det när han ringde och ställde frågan. Jag hade själv tänkt att jag skulle erbjuda min hjälp eftersom det är ett område som intresserar mig. Jag är oerhört tacksam för förtroendet de gav mig trots att jag inte arbetat med marknadsföring innan.

Sedan dess har Harry jobbat kvar på marknadsavdelningen där han arbetat med allt från att skapa marknads- och aktivitetsplaner, marknadsföring via sociala medier till grafisk design och mycket mer.

– Jag trivs otroligt bra och har haft fredagskänsla varje dag på jobbet sen jag började arbeta på marknadsavdelningen. Inför semester kände jag knappt att jag behövde vara ledig för att jag har så roligt på jobbet.

Missa inte utmaningen!
Just nu har Harry en utmaning på Releasys instagramkonto som han hoppas ska skapa engagemang från kollegor och andra. Han ska nämligen göra en stor förändring av sitt utseende om ett inlägg uppnår 250 likes.

Vill du veta vad utmaningen är? Klicka här – och glöm inte att ge din like!