Så underlättar Releasy för ungdomar att satsa på idrotten

Så underlättar Releasy för ungdomar att satsa på idrotten

För unga vuxna som elitsatsar inom idrott kan det vara svårt att få ekonomin att gå ihop. Därför samarbetar Releasy med olika sportklubbar och erbjuder deltidstjänster för ungdomar där det är möjligt att anpassa sitt arbetsschema efter träningar och tävlingar. Julia Wennersten från Borås har jobbat på Releasy i lite mer än ett halvår och trivs bra.

Det är inte helt lätt för idrottare att hitta jobb att kombinera, då är det bra att företag som Releasy vill satsa på oss.

Unga idrottare har länge haft svårt att kombinera sin elitsatsning med arbetsliv. Men Releasy har gjort det enklare att kunna göra just detta. De inriktar sig på att hyra ut sin personal till olika kundtjänst-uppdrag. Kombinationen av målmedvetna och tävlingsinriktade ungdomar och kundtjänstarbete har visat sig vara ett lyckat koncept.

Julia Wennersten från Borås är 21 år gammal och tävlar i friidrott. Sedan ett halvår tillbaka har hon jobbat deltid på Releasy som kundtjänstmedarbetare.

Jag såg en annons och visste att det låg ett kontor i Borås. Jag tänkte att arbetet skulle passa mig bra då jag sökte ett jobb som jag kunde ha samtidigt som jag satsar på friidrotten och de kunde möta mina behov på ett bra sätt där.

Julia-wennersten-header
Bild: Julia Wennersten

Julia har tränat friidrott sedan hon var nio år gammal och elitsatsningen har vuxit fram naturligt. Men hon upptäckte att det var svårt att hitta jobb där hon samtidigt kunde fokusera på idrottskarriären.

Det är svårt att livnära sig på idrotten och det är inte lätt att hitta ett jobb som accepterar att man måste åka iväg på tävlingar ofta, och ibland med kort varsel. Då är man i behov av en arbetsgivare som förstår vad man håller på med och varför. Därför är det jättebra att företag som Releasy finns och vill satsa på sådana som jag. Om man gillar att jobba med service, ha ett socialt jobb över telefon och gillar att möta människor så gör man klokt i att söka till Releasy. Det är en rolig arbetsplats och vi är ett gott gäng som arbetar där.

Releasy har ett aktivt samarbete med flera idrottsföreningar och klubbar i diverse idrotter för att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för ungdomarna att kunna anpassa arbetslivet med sin idrottskarriär.

Just nu söker Releasy mer personal i Borås >>