Fotbollsproffset från Blekinge som kan kundservice

Fotbollen förde Elliot Persson till Spanien. Här spelar han andra ligan i Katalonien och arbetar på sidan av på ett svenskt företag med kundservice – ”Fotbollen är större här”, säger han.

Elliot Persson växte upp i Karlshamn i Blekinge och har spelat fotboll sedan barnsben. Sporten har alltid varit ett genuint intresse. Som ung spelade han i Asarums IF och när han blev äldre började han på fotbollsgymnasiet i Kalmar. Här började han sin elitsatsning på riktigt.

Så blev han fotbollsspelare i Spanien
En spansktränare i fotbollslaget CD Masnou ville ha spelare till laget ifrån Sverige. Detta bidrog till att Elliot och några andra spelare från Sverige fick åka till Spanien och provträna.

”Jag fick en plats i fotbollslaget och klubben hjälpte mig med ett boende i byn Masnou. Här delar jag boende med andra fotbollsspelare, men även med andra personer. Det bästa är att fotbollsplanen ligger tio meter härifrån”, säger Elliot.

Samtidigt som han fick en plats i laget, lyckades han även få en tjänst på det svenska kundserviceföretaget Releasy i Barcelona.

”Allt var väldigt nytt i början, därför kändes det tryggt att Releasy hjälpte till att ordna allt grundläggande såsom arbetstillstånd, ett spanskt personnummer och ett spanskt bankkonto. De gav mig även information om hur spanska sjukhus fungerar mm”, berättar Elliot och fortsätter:

”Releasy har varit väldigt samarbetsvilliga och anpassat mitt arbetsschema efter fotbollen. Allt har fungerat bra hittills och jag trivs”.

Fotbolls- och serviceproffs

Elliot tränar vanligen tre gånger i veckan och har en match på helgen. Mycket tid har även lagts på rehabträning på grund av en knäskada.

”Releasy har varit väldigt förstående för min situation”, säger Elliot.

Parallellerna mellan fotbolls-och serviceyrket är flera.

”Fotbollen har lärt mig att vara lojal och att ta ansvar över det jag kan påverka. Om jag exempelvis får in en missnöjd kund kan jag inte skylla på någon annan. Då handlar det om att göra allt för att lösa situationen. Oavsett om jag befinner mig på kontoret eller på planen så står vi uppför varandra och hejar och stöttar. Man både vinner och förlorar som ett lag.”, säger han.

Sverige – Spanien

Det finns flera skillnader på fotboll i Sverige och i Spanien.

”Rent praktiskt så tränar vi betydligt senare, eftersom det är för varmt på dagarna eller eftermiddagarna. Sedan är fotbollen en större sport här och det finns många lag, så vi behöver inte åka så långt till matcher. Även publikintresset är större på flera nivåer. På våra matcher är det många från byn som kommer och stöttar oss varje söndag. Man blir en del av klubben, gemenskapen och samhället kan man säga”, avslutar Elliot.