Ett nytt kontor med ”Spotify-känsla” byggs i Borlänge med plats för 450 medarbetare

Ett nytt kontor med ”Spotify-känsla” byggs i Borlänge med plats för 450 medarbetare

Gabriel Henriks, COO på Releasy berättar – ”Det kommer bli en stor glasvåning med takterrass och 360 graders vy över stan”

Gabriel Henriks har fått företaget Releasy som är verksam inom kundservice och försäljning att växa som aldrig förr. Nu berättar han om nästa stora projekt.

”Vi finns i dag lokaliserade med två kontor i Borlänge, ett i Kupolen och ett på Hantverkargatan i Backa. Vi har varit i Kupolen i många, många år men vi har växt ur den kostymen. När detaljplanen för Backa ändrades och vi fick förfrågan att vara med i projektet, såg vi ett gyllene tillfälle att bygga någonting helt nytt som dessutom är skapt för vår verksamhet, säger Gabriel.

Gabriel-henriks

BIld: Gabriel Henriks, COO

I och med byggnationen skall de två kontoren bli ett:

”När vårt nya kontor är färdigställt kommer vi kunna samla Releasy Borlänge under ett tak. Min förhoppning är att det ska leda till en ännu bättre sammanhållning och gemenskap. Dessutom kommer vi få möjlighet att utöka vår verksamhet ytterligare och skapa fler arbetstillfällen, då vi kommer få mer lokalyta, men vi har redan flera lediga tjänster”, berättar Gabriel.

Projektet är i fullgång och ska enligt planen vara klart i november 2022. För att byggnaden ska klara av vikten av två vångar till har man behövt stärka upp konstruktionen med pelare.

”Medarbetarna som idag arbetar på Hantverkargatan kommer att fortsätta göra det under byggnationen. I största möjliga mån prioriteras byggarbeten som låter mycket till morgnar och helger, men periodvis kommer medarbetarna behöva arbeta hemifrån.” berättar Gabriel.

Ett kontor med ”Spotify-känsla”

Visionen är att kontoret ska få en ”Spotify-känsla” och bli en av Borlänges schysstaste arbetsplatser.

Våning 4 kommer att ha en 500 kvadratmeter glasbyggnad med 360 graders vy över stan. Runt om blir det en takterrass som är 4-5 meter bred. I glasbyggnaden kommer vi skapa en stor umgängesyta med pingisbord, biljardbord och sittytor. Vi har idag olika säkerhetsklasser för våra kunder, vilket innebär att alla medarbetare inte får befinna sig på alla avdelningar, därför känns det extra kul med ett helt nytt umgängesplan där alla medarbetare kan samlas och bara umgås”, säger Gabriel och fortsätter:

”Min förhoppning är att arbetsmiljön och vår företagskultur ska attrahera flera unga medarbetare till oss.”

Bild: Prototyp på det kommande kontoret.


För mer information:
Gabriel Henriks, COO, Releasy
+46 73 767 41 53
Gabriel.henriks@releasy.se

Om Releasy
Releasy är en av Sveriges ledande aktörer inom outsourcad kundservice med över 30 års erfarenhet. Releasy ägs av Pulsen AB som omsätter ca 3.5 MDKR. Releasy grundades i Linköping 1984 men namnet Releasy tillkom 2008 då bolaget köptes ut från Addici AB. Releasy finns idag representerade på åtta produktionsorter och har en omsättningstakt till ca 750 MSEK med ca 1800 anställda. Huvudkontoret är placerat i Bergshamra i Stockholm. www.releasy.se