Började som telefonförsäljare – nu är han COO på företaget med 1600 anställda

Började som telefonförsäljare – nu är han COO på företaget med 1600 anställda

Gabriel Henriks började på Releasy som telefonförsäljare och trädde in i rollen som Platschef i Borlänge för 4 år sedan. Sedan dess har han tredubblat omsättningenökat antalet anställda, inlett flera samarbeten för att stödja lokala verksamheter och samtidigt levererat enastående resultat. 

Det har gått bra” säger Gabriel Henriks med en stor dos ödmjukhet och tillägger:

”Jag har inte varit själv på resan”.


Kliver in i rollen som COO

Nu kliver Gabriel in i en ny roll som COO. Stafettpinnen i Borlänge lämnar han över till Martin Falck, som även han klättrat inom bolaget.

 – Det känns otroligt tryggt att lämna över ansvaret för att utveckla och vårda Releasy i Borlänge till Martin Falck. Han har varit med på vår resa sedan länge och det känns kul att även han har fått växa med företaget. Jag är helt övertygad att han kommer fortsätta prioritera det som är bäst för både våra anställda och kommunen, säger Gabriel.

– Det känns kul att få detta ansvar. Vi på Releasy har växt väldigt mycket de senaste åren och därmed har behovet av en centralroll uppstått i bolaget, avslutar Gabriel.

Som COO intar Gabriel en centralroll direkt under VD, där han får ett övergripande ansvarar för hela den operativa leveransen. Han kommer bland annat arbeta för att säkerställa en långsiktig affär med uppdragsgivare, stärka ledarskapet i bolaget men även driva utvecklingen av kontoren i Borlänge, Karlskoga, Stockholm, Linköping, Borås och Barcelona.