Releasys VD Johan Frodell är finalist i utmärkelsen Årets VD

Vi är mycket stolta och glada över att vår VD, Johan Frodell, har gått vidare som finalist i Årets VD inom kategorin medelstora företag. Utmärkelsen Årets VD delas varje år ut av ledarskapsiten Motivation.se. Priset instiftades 2012 och delas ut i fyra kategorier – små, medelstora och stora företag samt Årets Unga VD.

Fem snabba frågor till Johan:

Hur känns det att ha gått till final i Årets VD 2021?
Det är fantastiskt roligt att vi som bolag uppmärksammas! Vi har tagit enorma kliv i positiv riktning de senaste åren, vilket är en laginsats från medarbetare upp till ledningsgrupp. Jag ser det som att vi har gått till vidare som finalist och det är jag mycket stolt över.

Vad tycker du är det roliga med att vara VD?

Helt klart att leda och utveckla människor i min närhet och att tillsammans skapa fantastiska resultat. Mer konkret att vara med och uppleva kraften i förändring när alla jobbar mot samma mål, då kommer resultaten av sig själv.

Vilka är utmaningarna i VD-rollen?

Balansen mellan att sätta en sund press på sig själv och räcka till överallt. Som VD finns det alltid något mer man kan göra, man kan alltid lägga mer tid eller arbeta hårdare. Balansen är viktig för att få ut den maximala potentialen, både för mig och mina närmsta.

Vilka förebilder har du när det gäller goda ledare?

Jag har haft förmånen att arbeta under, och med, flera fantastiska ledare genom åren. I mitt ledarskap försöker jag efterleva mina förebilder inom de områden där de har sina absoluta styrkor. För att nämna några så har Torsten Edebäck, Michael Agerwald, Lina Bjelkmar och Jonus Bartholdson haft stor påverkan på hur jag försöker vara och agera som ledare i vardagen.

Vi önskar Johan stort lycka till och håller tummarna inför prisutdelningen som går av stapeln 11 november på Fotografiska i Stockholm.    


Om Releasy
Releasy är en av Sveriges ledande aktörer inom outsourcad kundservice med över 30 års erfarenhet. Releasy ägs av Pulsen AB som omsätter ca 3.5 MDKR. Releasy grundades i Linköping 1984 men namnet Releasy tillkom 2008 då bolaget köptes ut från Addici AB. Releasy finns idag representerade på fem produktionsorter; Linköping, Borås, Borlänge, Stockholm och Barcelona. Huvudkontoret är placerat i Bergshamra i Stockholm. Releasy med dotterbolag omsätter ca 540 MKR och har drygt 1200 anställda. www.releasy.se