Releasy-outsourcing-kundservice-PR2

Nyetablering i Karlskoga skapar nya arbetstillfällen

Releasy Customer Management är en outsourcingpartner inom kundservice till ca 20 uppdragsgivare inom branscher som telekom, media, e-handel, resor och offentlig verksamhet. Releasy tar hand om sina uppdragsgivares kundservice och försäljning i alla kanaler, exempelvis sociala medier, chatt, mail och telefon. Releasy är under kraftig expansion och har ca 1300 anställda fördelat på fem verksamhetsorter; Borlänge, Linköping, Stockholm, Borås och Barcelona. Huvudkontoret ligger i Bergshamra i Solna.

Releasy har haft en stark tillväxt de senaste åren. I takt med att volymer ökar med befintliga och nya uppdragsgivare räcker inte nuvarande produktionskapacitet och rekryteringsunderlag till på befintliga orter varför en etablering av ett nytt kontor i en ny stad är nödvändig.

Johan Frodell, VD på Releasy, ”Valet föll på Karlskoga av flera anledningar. Det finns en lång historik och otroligt stor kompetens inom outsourcad kundservice i Karlskoga. Vi tror att det finns ett bra rekryteringsunderlag både när det gäller ledare och medarbetare. För att en nyetablering ska bli bra är det helt avgörande att ha rätt personer på plats från början. Därför är vi mycket glada att Anders Johansson, en Karlskoging med över 20 års erfarenhet inom outsourcad kundservice, kommer att axla rollen som platschef”.

Johan Frodell har en gedigen erfarenhet inom outsourcad contact center som började just i Karlskoga på Transcom som kundtjänstmedarbetare 2004.

”Av en slump hamnade jag i Karlstad efter avslutade utlandsstudier och sökte jobb i närområdet. Till sist fick jag napp på Transcom i Karlskoga som sommarvikarie på kundtjänst. Det som var tänkt som ett sommarjobb utvecklades snabbt till att bli något helt annat. Med tiden blev jag Gruppchef och jobbade under Anders Johansson, därefter Management Trainee och sista året som Riskchef och Operativ chef på Transcom CMS och faktiskt i just den lokal vi kommer att starta i”.

Booforsen Fastighets AB är hyresvärd i Karlskoga och har varit väldigt flexibla och hjälpsamma under den inledande fasen, vilket också var en anledning i valet av ort. Lokalen förbereds i detta nu, inom kort påbörjas rekrytering av de första grupperna.

Anders Johansson, tillträdande platschef Karlskoga ”Vi siktar på att ha minst 30 medarbetare på plats som påbörjar utbildning under november och december, därefter successiv utökning efter årsskiftet. Det finns goda möjligheter att växa i befintliga lokaler och det är egentligen rekryteringsunderlaget i Karlskoga med omnejd som sätter begränsningen. Jag är supertaggad inför den här möjligheten, att göra något riktigt bra i Karlskoga och skapa en långsiktig välmående verksamhet. Det som gör Releasy extra intressant är fokuset på medarbetare och företagskultur. Jag har följt bolagets utveckling från sidan, i form av branschkollega, senaste åren och har imponerats av deras utveckling. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Releasy och göra något riktigt bra tillsammans i Karlskoga”.

För mer information:
Johan Frodell, Releasy AB                                 
johan.frodell@releasy.se
070-48 22 790      


Om Releasy
Releasy är en av Sveriges ledande aktörer inom outsourcad kundservice med över 30 års erfarenhet. Releasy ägs av Pulsen AB som omsätter ca 3.5 MDKR. Releasy grundades i Linköping 1984 men namnet Releasy tillkom 2008 då bolaget köptes ut från Addici AB. Releasy finns idag representerade på fem produktionsorter; Linköping, Borås, Borlänge, Stockholm och Barcelona. Huvudkontoret är placerat i Bergshamra i Stockholm. Releasy med dotterbolag omsätter ca 540 MKR och har drygt 1200 anställda. www.releasy.se