Borlängebon Gabriel Henriks, 28 år, får bolaget att klättra som aldrig förr – tredubblat omsättningen på två år.

Borlängebon Gabriel Henriks, 28 år, får bolaget att klättra som aldrig förr – tredubblat omsättningen på två år.

På bara två år har Gabriel tredubblat bolaget Releasy’s omsättning i Borlänge och samtidigt dubblerat antalet anställda.
– Det har gått bra kan man säga, konstaterar Gabriel.

Gabriel började som telefonförsäljare på Releasy – Idag är han platschef på samma företag sedan två år tillbaka.

– Vi har gått från att ha 140 medarbetare, till att nu vid årsskiftet nå 300 strecket. När jag började hade vi en lokal, idag har vi tre stycken samt en arbetshubb i Tegera arena.  I arbetshubben arbetar Leksands Ishockeyspelare som befinner sig ett steg under a-laget samt damerna i SDHL som behöver en sekundär inkomst, berättar Gabriel.

Vidare berättar han att lokalerna har nyrenoverats med målarfärg och möbler, vilket bidragit till ett stort lyft. 

Stora upphandlingar
Bakom tillväxten står flera stora upphandlingar med välkända varumärken.

– Kunder till oss är stora, välkända företag inom ett flertal branscher såsom Telekom, Transport och TV & Streamingtjänster. Utöver befintliga kunder som har valt att utöka sitt samarbete med oss, har vi även fått in flera nya spännande varumärken. Tajmingen har varit väldigt bra, säger Gabriel. 

Distansarbete – En del av framtiden
Borlänge med omnejd har ett bra upptagningsområde för rekrytering av nya medarbetare och personalen tenderar att stanna länge i Borlänge.

– Rekryteringsläget i Borlänge är bra och det finns potential att fortsätta att växa. Därtill ser jag distansarbete som en del av vår framtid, som kommer att möjliggöra tillväxten ännu mer. Innan Corona-pandemin hade vi ingen tekniklösning för att bedriva kundservice hemifrån, men i och med rådande situation har vi lyckats få det på plats sedan i våras. Idag arbetar flera av mina medarbetare på distans – Och, det fungerar, riktigt bra! Berättar Gabriel.

Vidare berättar han att många inom handel och service söker sig till företaget, då flera inom den branschen är rädda för att bli varslade eller har svårt att få en fasttjänst – speciellt på grund av Corona.

– Det känns väldigt kul att vi har växt så pass mycket och snabbt i just Borlänge. Det känns bra att kunna bidra till länet, säger Gabriel och tillägger med glimten i blicken;

– Mitt största mål just nu är att få en busshållplats vid ett av våra kontor på Hanterverksgatan. Vi har många som pendlar från Falun och det hade underlättat både för min personal och för miljön. 


Kontaktinformation
Gabriel Henriks, Platschef Borlänge
Gabriel.henriks@releasy.se
+46 73 76 74 153

Om Releasy
Releasy är en av Sveriges ledande aktörer inom outsourcad kundservice med över 30 års erfarenhet. Releasy ägs av Pulsen AB som omsätter ca 3.5 MDKR. Releasy grundades i Linköping 1984 men namnet Releasy tillkom 2008 då bolaget köptes ut från Addici AB. Releasy finns idag representerade på fem produktionsorter; Linköping, Borås, Borlänge, Stockholm och Barcelona. Huvudkontoret är placerat i Bergshamra i Stockholm. Releasy med dotterbolag omsätter ca 450 MKR och har drygt 1100 anställda. www.releasy.se