Releasy ingår partnerskap med Leksands IF Ishockey för att stötta elitidrottande

Releasy ingår partnerskap med Leksands IF Ishockey för att stötta elitidrottande

Releasy och Leksands IF Hockey har ingått partnerskap som innebär att Releasy erbjuder arbetsmöjligheter på sidan av hockeyn åt sista årsjuniorer och damer i Svenska Damhockeyliga, SDHL.

Leksands IF Ishockey erbjuder träningar och matcher från juniornivå upptill Svenska hockeyligan, SHL. För de spelare som är ett steg under a-laget samt för damerna som spelar i SDHL, kan det vara utmanande att få ihop hockeyn och det finansiella. Därför kan det behövas ekonomiskinkomst från annat håll. Samarbetet mellan Releasy och Leksands IF Ishockey gör det möjligt för spelarna att satsa på sitt elitidrottande och samtidigt låta de som vill ha ett arbete på sidan om sitt huvudyrke.

Bygger upp en arbetshubb i Tegera arena
För att spelarna inte ska behöva lägga tid på resväg mellan Leksand och Releasys kontor i Borlänge, har man valt att installera en arbetshubb i Tegera Arena. På så sätt kan spelarna snabbt växla mellan jobb och elitidrottande.

Jag är imponerad av hur hårt spelarna satsar på sitt elitidrottande och hur mycket de tränar. Det finns ett stort driv, målvetenhet och laganda, vilka är viktiga komponenter även för Releasy. Jag är väldigt glad över att vi har hittat en skräddarsydd lösning för Leksands IF Ishockey som fungerar för oss båda. I arbetshubben som vi nu ska installera kommer vi förse spelarna som vill arbeta hos oss och som har genomgått vår rekryteringsprocess med laptops, skärmar och övrig utrustning. ” berättar Gabriel Henriks, Platschef Releasy, Borlänge. 

Gabriel-henriks

Bild: Gabriel Henriks, Platschef Releasy, Borlänge

Jesper Ollas, Junior ansvarig för Leksands IF, säger följande om samarbetet:
Vi är superglada över detta samarbete, speciellt nu när det är svårt att få tag i jobb. Vi uppskattar att Releasy skräddarsyr arbetsschemat utefter träningar och matcher. På så sätt gör de det möjligt för våra sista årsjuniorer och damer i SDHL att fortsätta satsa på sitt elitidrottande. För våra juniorer är detta en chans till att få sin första anställning, förutom Hockeyn. Jag tror att det är nyttigt att komma ut i arbetslivet samt lära sig att kombinera det med elitidrottandet. Alla våra kontaktpersoner på Releasy har varit väldigt tillmötesgående, så det här känns som ett tryggt samarbete som kan hjälpa våra killar och tjejer på ett bra sätt. Samtidigt besitter spelarna värdefulla egenskaper som kan hjälpa Releasys leverans såsom målmedvetenhet, resultatinriktning och socialitet.”

Bild: Jesper Ollas, Junior ansvarig, Leksands IF.
Fotograf: Claes Hammarsten Tirus


Kontaktinformation
Gabriel Henriks, Platschef Borlänge
Gabriel.henriks@releasy.se
+46 73 76 74 153


Om Releasy
Releasy är en av Sveriges ledande aktörer inom outsourcad kundservice med över 30 års erfarenhet. Releasy ägs av Pulsen AB som omsätter ca 3.5 MDKR. Releasy grundades i Linköping 1984 men namnet Releasy tillkom 2008 då bolaget köptes ut från Addici AB. Releasy finns idag representerade på fem produktionsorter; Linköping, Borås, Borlänge, Stockholm och Barcelona. Huvudkontoret är placerat i Bergshamra i Stockholm. Releasy med dotterbolag omsätter ca 450 MKR och har drygt 1100 anställda. www.releasy.se