Releasy inleder samarbete med Ung Företagsamhet för att stödja unga talanger

Releasy inleder samarbete med Ung Företagsamhet för att stödja unga talanger

Releasy och Ung Företagsamhet (UF) i Dalarna har tecknat ett samarbetsavtal. Avtalet innebär att Releasy stödjer bolagets dagliga verksamhet finansiellt, deltar som partner på event samt medverkar som jurymedlem för att hitta unga talanger i nätverket.

UF Dalarna arbetar för att utbilda elever i både grundskola och på gymnasiet inom entreprenörskap. Varje dag arbetar de för att unga ska se och förstå sin företagsamhet.

– Som platschef på våra kontor i Borlänge, anser jag att det är viktigt att vi stödjer unga talanger inom region Dalarna. Det är ett starkt ställningstagande både från mig personligen och för Releasy som företag. UF livnär sig delvis på att företag stödjer deras verksamhet och som en UF:are själv en gång i tiden känns detta extra betydelsefullt, säger Gabriel Henriks, platschef, Releasy.  

UF nätverket består framförallt av studenter med 1000 personer i Falun och Borlänge med omnejd samt 1500 i hela Dalarna.

– Jag ser framemot detta samarbete och att knyta kontakt med unga talanger och studenter. Många studenter är intresserade av att sommarjobba, vilket vissa får hjälp av närstående och andra inte. Därtill är många intresserade av att ta ett till två sabbats år med jobb och då vill jag att de ska veta att de är välkomna hos oss, berättar Gabriel.

Dalamästerskapen 2020 – Entreprenörskap på riktigt

Mässan, som normalt anordnas på Kupolen i Borlänge och är en av köpcentrets mest välbesökta dagar, är i år omställd till att ske digitalt och på distans.

– Under mässan kommer jag tillsammans med övriga jurymedlemmar att prata med alla UF företag och bedöma säljarna, för att sedan utse årets säljare som går vidare till SM i Stockholm. Det jag framförallt kommer att kolla på är om personen är kontaktsökande och engagerad, men jag kommer även bedöma personens säljteknik, säger Gabriel och fortsätter;

– Det är ett intressant uppdrag och jag hoppas på att möta många unga talanger, vem vet, kanske hittar jag vår nästa stjärnsäljare? Avslutar Gabriel med ett skratt.

– Från UF Dalarna ser vi med glädje fram mot samarbetet med Releasy där vi direkt ser gemensamma fördelar och nytta för båda och det är så vi vill jobba med våra samarbetspartners, säger Thomas Agneteg som är regionchef i Dalarna.

– Att företag idag marknadsför sig som en schysst arbetsgivare med bra värderingar och sin bransch som intressant är viktigare än någonsin för att locka till sig unga medarbetare. Unga väljer arbetsgivare idag och det gäller att vara på tårna och visa upp sig och där har vi kontakterna, berättar Thomas Agneteg.

Samarbetsavtalet mellan UF Dalarna och Releasy tecknades under februari och gäller under ett år, med en eventuell förläning därefter.


Om Ung Företagsamhet Dalarna
Vi arbetar varje dag för att unga i Dalarna ska se och förstå sin företagsamhet. Vi gör det genom att utbilda i entreprenörskap, både i grundskolan och på gymnasiet.
En av våra viktigaste uppgifter är att skapa naturliga kontakter mellan unga och näringslivet.

Om Releasy

Releasy är en av Sveriges ledande aktörer inom outsourcad kundservice med över 30 års erfarenhet. Releasy ägs av Pulsen AB som omsätter ca 3.5 MDKR. Releasy grundades i Linköping 1984 men namnet Releasy tillkom 2008 då bolaget köptes ut från Addici AB. Releasy finns idag representerade på fem produktionsorter; Linköping, Borås, Borlänge, Stockholm och Barcelona. Huvudkontoret är placerat i Bergshamra i Stockholm. Releasy med dotterbolag omsätter ca 450 MKR och har drygt 1100 anställda.