Bella-Letterbo

Vi expanderar i Barcelona

Under våren påbörjade vi arbetet med att expandera vårt kontor i Barcelona. Vi har idag ökat från 40 till 120 platser och rekryteringarna kommer att fortsätta hela året ut.
Det är med stor glädje som vi kan avslöja att vi har expanderat med ett helt nytt kontor i Barcelona. Vi har nu två fräscha, nyrenoverade lokaler som är centralt placerade i Barcelona på World Trade Center. Bella Letterbo, Administrativ koordinator och rekryterare, är en av våra medarbetare i Barcelona. Bella har bott i Barcelona i 13 år och älskar sitt jobb trots att det stundvis innebär sena kvällar och mycket hårt arbete.

– Det finns en bild av att det är som semester att arbeta utomlands, men så är inte fallet. I min roll som rekryterare kan jobbet ofta bli mer komplext i jämförelse mot Sverige. För att en anställning ska gå igenom här behöver personer först införskaffa sig erforderliga tillstånd för att arbeta i Spanien (NIE nummer, Seguridad Social och ett spanskt bankkonto), vilket ofta bidrar till att rekryteringsprocessen blir längre i jämförelse mot i Sverige, berättar Bella.

Trots en komplicerad byråkrati kan Bella inte tänka sig att arbeta någon annanstans.

– Releasy i Barcelona är en unik site. Alla som är här brinner verkligen för det vi gör. Våra Team Leaders är helt magiska och vår platschef Theresia Norrman har ett driv som ingen annan. Alla vet namnen på varandra, vart man bor och hur många gånger ens hund behöver gå ut, säger Bella med ett stort skratt.

Vidare fortsätter Bella.

– Nej, men skämt åsido. Vi har verkligen en fantastik arbetsplats med en otroligt bra atmosfär som särskiljer sig i Barcelona. Vi har blivit rekommenderade som den bästa svenska arbetsplatsen i Barcelona av en av de främsta språkskolorna. Våra arbetsvillkor särskiljer sig från andra företag. Vi har bra löner, nyttiga utbildningar och stora utvecklingsmöjligheter. Personalomsättningen är låg och många kandidater har väntat länge på att vi ska få en ledig plats. Här vill folk inte sluta, trivseln är väldigt hög!

Under 2018 ska 100 personer anställas
Det har varit ett otroligt intensivt rekryteringsarbete under våren och Bella har redan kommit en bra bit på vägen.

– Under maj/juni har vi anställt lite mer an 80 personer varav 50 av dessa maj, vilket har inneburit ett stort rekryteringsarbete. Vi har haft många ansökningar och intervjuer samt pågående stödprocesser om att skaffa fram de tillstånd som behövs. Det som har varit väldigt kul att se är att många av våra kandidater har blivit lyriska i intervjuerna när vi har berättat om vårt interna utvecklingsprogram, Karriärtrappan. De vill verkligen komma hit och briljera, berättar Bella.

Trots att det är många som har och ska anställas är kraven höga för att man ska få börja på Releasy i Barcelona.

– Vi anställer inte vem som helst. Alla som ska få chansen att börja hos oss ska ta arbetet och sin vistelse i Barcelona seriöst. Det är även viktigt att man behärskar svenska och engelska i tal och skrift samt att man har en god datorvana. Vårt kontor präglas av öppenhet, gemenskap och mycket glädje. Det är därför viktigt att vi tror på att alla nya medarbetare kan platsa i gänget. Här är vi alla en stor gemensam familj som bryr sig om varandra och det ska vi alltid bibehålla, säger Bella.

_________________________________________________________________________
Releasy är en av Sveriges ledande aktörer inom kundservice och försäljning. Bolaget finns idag representerade i Linköping, Borlänge, Borås, Stockholm och Barcelona. Med över 30 års erfarenhet inom branschen har Releasy samlat på sig en gedigen expertis inom kundservice, vilket möjliggör leverans av den bästa kundupplevelsen för dig och dina kunder.