ny-grafisk-profil

Nu byter vi utseende

Nu lanserar vi vår nya grafiska profil med ny logotyp, nytt typsnitt och flera nya färger

Året nalkas mot sitt slut och det börjar bli dags att öppna årets julklapp. Denna gång innehåller vår julklapp en ny, fräsch och modern grafisk profil.

– Att byta grafisk profil är ett viktigt steg för att skapa ett modernare utseende av vårt varumärke som överensstämmer med våra värderingar, berättar Madeleine Zetterman, Marketing Manager på Releasy.

Releasy står för enkelhet i alla led, hög service, proaktivitet och kommunikation. Releasy är en etablerad verksamhet som har funnits på marknaden i över 30 år. Det är därför viktigt att den nya grafiska profilen, inklusive logotypen med ny symbol, förmedlar stabilitet och samtidigt den modernitet som existerar i bolaget.  

– Reklambyrån Okidoki har lyckats fånga våra budskap genomgående i den grafiska profilen. Varje element speglar och återskapar en enhetlig bild av vår verksamhet, allt från färger, bildspråk till typsnitt, säger Madeleine.

Det nya typsnittet är ett lättläst typsnitt med sans-serif och mjuka former. De smala varianterna är minimalistiskt utformade, medan de feta utstrålar styrka och personlighet. Typsnittet upplevs rent och modernt samtidigt som det är tydligt med hög läsbarhet. Typsnittet återkommer i logotypen som även har fått en ny tillhörande symbol.

– Dagens marknad kräver att företag har en symbol. Symboler används som appikoner, favicons och på andra ställen där hela logotypen inte får plats. Vi ser också att det är viktigt att ha en symbol i syftet att stärka Releasy som varumärke, säger Madeleine.

Fler färger

Färgpaletten för Releasys grafiska profil har blivit bredare, vilket kommer att underlätta kommunikationen i alla kanaler.

– Vi har valt att bibehålla vår originella Releasy-gröna färg samt att komplettera upp med flera sekundära färger. Färgerna speglar seriositet, styrka och enkelhet, vilka tillsammans skapar moderna kombinationer och gradienter, berättar Madeleine.

Övergången till den nya grafiska profilen har redan påbörjats och kommer att fortsätta ske successivt under december/januari.

 

Madeleine_Zetterman

Madeleine Zetterman
Marketing Manager
Releasy och Indicate me

 


Releasy är en av Sveriges ledande aktörer inom kundservice och försäljning. Bolaget finns idag representerade i Linköping, Borlänge, Borås, Stockholm och Barcelona. Med över 30 års erfarenhet inom branschen har Releasy samlat på sig en gedigen expertis inom kundservice, vilket möjliggör leverans av den bästa kundupplevelsen för dig och dina kunder.